„ДИМИТРОВГРАД 1947“ С ПОТЕНЦИАЛ ЗА „Б“ ГРУПА, НО НЯМА ПАРИ. ТЪРСИ СПОНСОР

newbeautyФутболният „Димитровград 1947“ има потенциал да играе в „Б“ група. Отборът е готов като колектив, класа, възможности, играчи да бъде в по-горната дивизия. В „Б“ група има отбори, които отстъпват на нашия. Проблемът е във финансите. В по-горната група разходът трябва да бъде умножен по три, спрямо „В“ група. Когато намерим спонсори, можем да мислим по този въпрос. Засега такива кандидати няма, коментира кметът на Димитровград Иво Димов.

В момента ФК „Димитровград“ е във Югоизточна „В“ група, зона Пловдив. Отборът е на второ място във временното класиране, с актив от 47 точки. Първенец е ОФК „Несебър“, с 59 точки. Именно срещу тима от морския град димитровградчани ще се изправят, като гости, на 19 март, сочи програмата на Българския футболен съюз /БФС/.

От БФС обясниха, че след приключване на първенството, първенецът във „В“ група има право да премине в „Б“ група. Понякога се отваря възможност и за други състави, намиращи се на второ или трето място, например, да преминат там, ако има отказали се отбори.

Засега, за отбора от Димитровград няма изгледи да бъде в „Б“ група. Дори да завърши на първо място, може да се откаже и да участва следващият, поради невъзможност да покрива финансови изисквания.

В момента Община Димитровград отделя 50 хил. лева. Останалите се набавят посредством дарения, спонсорство… Търсим някой, който да поеме поне половината от издръжката на отбора, обобщи кметът Иво Димов.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук