ДИМИТРОВГРАД, ХАСКОВО И МИНЕРАЛНИ БАНИ С ОБЩО ДЕПО ЗА ОТПАДЪЦИ

Регионално депо за отпадъци
контакти

Димитровград, Хасково и Минерални бани ще изграждат заедно регионално депо за отпадъци. Министър Нона Караджова и кметовете на трите общини – Иво Димов, Георги Иванов и Мюмюн Искендер подписаха договор в Министерството на околната среда и водите за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за изграждане на регионалното депо. Системата ще се финансира по Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.” и е на обща стойност 29,3 млн. лв, съобщават от пресцентъра на МОСВ.

Водеща в изготвянето на проекта е община Хасково, Димитровград и Минерални бани са партньори. Около 154 хиляди жители на трите общини ще бъдат обслужвани от новата регионална система. Тя ще включва депо за неопасни отпадъци, инсталация за сепариране с годишен капацитет 42 076 тона, инсталация за компостиране на „зелени“ отпадъци, пречиствателна станция за отпадни води, довеждаща инфраструктура. Ще има и система за улавяне на биогаз, с което ще се намали рискът от самозапалване и ще се подобри безопасността на работата. Срокът за изпълнение на проекта е до средата на януари 2015 година, съобщават още от МОСВ.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук