ДИМИТРОВГРАД УГАСВА В „ЧАСЪТ НА ЗЕМЯТА“

Часът на Земята
контакти

Димитровград за поредна година ще угаси част от осветлението си, включвайки се символично в световната инициатива „Часът на земята“. На 23 март, в диапазона от 20:30 до 21:30 часа, тъмнина ще обхване пространството на бул. „България“ и останалата централна градска част. Лампите там ще престанат да светят за посоченото време. Призив се отправя към всички граждани да направят същото по домовете си, за период от 60 минути.

„Часът на Земята“ се проведе за първи път през 2007 г. в австралийския град Сидни. След това проявата се превърна в традиция. Осъществява се всяка последна  събота на месец март. В първия световен час участват 2,2 милиона граждани. Само година по-късно се включват 50 милиона, в повече от 35 страни по света.

През 2013 г. изданието ще бъде едно от най-мащабните, съобщават организаторите от World wide foundation /WWF/. Хора от целия свят символично ще изгасят осветлението в домовете си. Знакови сгради също ще притъмнят, отправяйки призив за устойчиво бъдеще и загриженост към екологичните проблеми. До 18 март 98 града в България са заявили участие. Сред тях и Димитровград. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук