ДИМИТРОВГРАД ТАНЦУВА ЗА РЕКОРД НА ГИНЕС

Опит да подобри рекорд на Гинес ще направи Димитровград, свързан с най-голям едновременен танц. В инициативата се включват поредица европейски държави, в които танците ще бъдат осъществявани по едно и също време, съобразявайки се с часовата разлика.

Димитровград е единственият представител на България, съобщи Антоанета Шаркова от Общината. До този момент са се записали 100 човека. Чакат се още участници от региона. Събитието ще се проведе на 22 май, от 12:00 часа, в началото на парк „Марица“. Два часа по-рано започва записването, като това могат да направят и професионалисти, и аматьори.Седмица по-рано, на 15 май, от 18:00 часа, ще се състои генерална репетиция.

Хореографията за всички е една. Музиката ще се излъчва пряко от сателит, по едно и също време. Ще изпълним няколко валса на Йохан Щраус. Танцьорите ще бъдат облечени в синьо и жълто – цветовете на Европейския съюз, коментира ръководителят на „Галаксико“ Тихомир Митев.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук