ДИМИТРОВГРАД С ПРИЗ ЗА ИНОВАНЦИИ И ДОБРО УПРАВЛЕНИЕ

Община Димитровград получи приза Етикет за иновации и добро управление на местно ниво. За високото отличие писмо до управата изпратила министърът на Регионалното развитие Десислава Терзиева. От него се изяснява, че присъждането на Етикета е въз основа решение на комисия, осъществила преглед на документи предоставени на общината, анкети и проучвания сред гражданите.

Етикетът за иновации и добро управление представлява признание за прилагане на качествено и демократично управление и високо ниво на предоставяни публични услуги и практики в работата. Периодът на валидност е от 2013 до 2015 година. Официалната церемония, на която е поканен кметът Иво Димов, ще се състои на 14 октомври в курорт „Албена“, на годишна среща на местните власти. Форумът ще продължи три дни – неделя, понеделник и вторник.

„За мен това е изключително признание за работата на общинска администрация и общинските предприятия. Благодаря на всички за добре свършената работа. Тези добри практики ги наследихме от предното управление. В началото на мандата казах, че ние ще надграждаме постигнатото“, коментира кметът Иво Димов.

Престижното признание Димитровград получава за втори път. Първият бе през 2011 г. по времето на тогавашния градоначалник Стефан Димитров. Тогава бе връчен кристален приз.

Принципите за добро и демократично управление са 12:

1. Честност, представителност и обществено участие по време на избори;

2. Отзивчивост;

3. Ефикасност и ефективност;

4. Откритост и прозрачност;

5. Върховенство на закона;

6. Етично поведение;

7. Компетенции и капацитет;

8. Иновации и отвореност за промени;

9. Устойчивост и дългосрочна ориентация;

10. Стабилно финансово управление;

11. Човешки права, културно разнообразие и социално единство;

12. Отчетност. 

Красиви, удобни, функционални – МЕБЕЛИ ESTILO: www.estilo.bg Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

1 КОМЕНТАР

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук