ДИМИТРОВГРАД С ЖЕНСКИ ОТБОР В НАЦИОНАЛНАТА ВОЛЕЙБОЛНА ЛИГА

Димитровград ще има женски отбор от тази година в Националната волейболна лига /НВЛ/, единствен в област Хасково. Това бе съобщено на днешния турнир по плажен волейбол, на басейн „Химик“. Откриха го кметът Иво Димов, под чийто патронаж се провежда състезанието, главният секретар на Българската федерация по волейбол /БФВ/ Станислав Николов и треньорът на волейболен клуб „Раковски“ – Димитровград, Петър Ташев. В състезанието на басейна участваха 6 двойки от „Марица“ – Пловдив, „Бургас 2007“ и домакините от „Раковски“.

volejbol-otkrivaneИдеята за турнира по плажен волейбол се роди преди малко повече от месец. Искрено се надявам, че от следващата година той ще стане традиционен и част от календара на волейболната федерация, коментира при откриването Иво Димов. Същевременно, следващата година ще бъде направено още едно игрище за плажен волейбол, в северната част на басейн „Химик“. То ще бъде съобразено с изискванията, като на него ще могат да играят и любители.

Градоначалникът допълни, че за женския отбор, който ще участва във волейболната лига, ще бъдат привлечени състезателки от „Марица“ – Пловдив. Според него, развитието на тима ще привлече в залата младите хора, обичащи волейбола. Общината, от своя страна, ще предвиди необходимия финансов ресурс, с който да започне първенството.

Ще представим женския отбор в спортна зала „Младост“ накрая на септември, когато сме предвидили турнир. Целта ни през настоящия сезон е да стъпим здраво, да останем в лигата и оттам да надграждане, заяви Ташев. В Националната волейболна лига ще има 8 отбора – „Левски“, ЦСКА, „Славия“, „Марица“, Димитровград, Бургас, Шумен, Казанлък. Към момента не е уточнено кога точно ще бъдат срещите, но те ще започнат към края на октомври.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук