Димитровград сред регистрираните за финансиране на безплатен безжичен интернет

Димитровград е сред регистрираните онлайн общини, които желаят финансиране на проекти за безплатен безжичен интернет на обществени места.

Платформата WiFi4EU бе пусната на 21 март, когато регистрация направиха 130 български общини, съобщава Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Това нарежда България в челните места в Европейския съюз, засега.

От общините в региона към 22 март регистрирани са още Ивайловград, Любимец, Минерални бани, Свиленград, Стамболово и Хасково, става ясно от данни на WiFi4EU. Регистрираните общини могат да се видят тук.

Важните стъпки за подаване на предложения за първия конкурс на 15 май 2018 г. ще бъдат представени от комисаря по цифрова икономика и цифрово общество Мария Габриел и министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски пред Управителния съвет на Националното сдружение на общините в България. Срещата ще се състои на 24 март (събота) 2018 г. от 11.00 часа в сградата на Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията, ул. „Дякон Игнатий“ №9, зала 3, допълват оттам.

Както писахме, проектът WiFi4EU одобри преди около шест месеца Европейският парламент. Той ще позволи създаването на над 5000 зони с безжичен интернет на обществени места в общността.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук