ДИМИТРОВГРАД – РЕАЛНОСТ, УТОПИИ, ФУТУРИЗЪМ. ИДЕИТЕ НА МАРИН КОДЖАИВАНОВ

Марин Коджаиванов

Както неведнъж сме казвали, izvestnik.info е създаден бъде и място за споделяне на идеи, виждания, мнения, граждански позиции. До момента те не са много, но, все пак, надяваме се, с времето да се множат. Благодарим на г-н Марин Коджаиванов, минен механик, увличащ се от спорт, култура, архитектура и ландшафт за предоставените  няколко виждания, които биха променили за добро, според него, града. Обединил ги е под общото название

ДИМИТРОВГРАД – РЕАЛНОСТ, УТОПИИ, ФУТУРИЗЪМ

Вижданията са плод на моето идеалистично и дилетантско въображение. Следователно, не са претенции за задължителна приложимост. Но може да се помисли върху тях. И това, което е възможно – да се приложи, казва г-н Коджаиванов. Първата идея, споделена от него, е съвместна – с волейболния треньор Петър Ташев и се отнася до създаването на нов зеленчуков пазар и нова спортна зала. Вижте я:

БАБИНИЯТ ПАЗАР И СПОРТА

В Димитровград има два стадиона, спортна и борцова зала, тенис кортове, басейн. Което е прекрасно, но недостатъчно. Липсва леката атлетика, титулувана като царицата на спорта. Когато споделих това с треньора по волейбол Петър Ташев, той каза: Аз отдавна мисля по това. А двамата измислихме следното:

Зеленчуковият или т. нар. Бабин пазар е построен на неподходящо място. С излишно висока и нефункционална покривна конструкция, без достатъчно места за паркиране в близост, неудобен. Предлагаме да бъде преместен на мястото на бившия бригадирски лагер, в близост до хипермаркета „Кауфланд”. Там общината притежава достатъчно голям терен. Да се вземат предвид всички недостатъци на сегашния, и да се устрои така, че да има достъп до него от всички страни. Удобно ще е за търговци и клиенти.

Сегашното пазарно място на ул. „Елин Пелин” пък да се преустрои в спортна, многофункционална зала. В нея могат да се разположат два тенис корта, волейболни и баскетболни игрища. И най-важното, би могла да се проектира дори писта за бъдещите лекоатлети, които няма да прекъсват тренировки през студените месеци.Същото се отнася и за тениса на корт. По този начин тази нова зала, занемарената сега открита площадка „Миньор” и гимнастическият салон на ПМГ „Иван Вазов” ще бъдат обособени като един прекрасен спортен комплекс. Знаем, че няма пари. Но пък могат да се търсят…

P.S. Всяка нова идея се възприема с три реакции: Първата: Глупости!   Втората: Я, тук има нещо вярно! Третата: Хм, ами да, и аз мислех така!  Както и да възприемете нашата, няма да се разсърдим.

РЕКЛАМНА КЪЩА 4 – качество и креативност Х 4: rk4.dgportal.eu

 

                                                                

 

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук