ДИМИТРОВГРАД РАСТЕ КЪМ ХАСКОВО

контакти

Димитровград, на практика, може да се разрасне в посока Хасково, след заседанието на Общинския съвет този четвъртък.

Предложение за одобряване на задание за проектиране и откриване на процедура за изработване на Подробен устройствен план /ПУП/внася кметът Иво Димов. Той се отнася за включване в строителните граници на имоти, намиращи се след бившето УСМ в Димитровград, където свършват строителните граници на града.

Според новия ПУП, ако бъде приет от ОбС, строителните граници ще се изместят към Хасково. Тяхната граница ще бъде новата бензиностанция на „Газпром“ с аналогична линия от другата страна на главния път.

От полза за инвеститорите ще бъде значителното подобряване на инфраструктурата, за което може да се търси и европейско финансиране. Близостта на обектите до новостроящата се магистрала също ще изиграе важна роля за цялостното развитие на града, коментира строителният консултант инж. Албена Желязкова. Според нея мрачните перспективи за развитието на Димитровград са силно преувеличени.

Междувременно, преди около година, намRращата се в близост местност „Габера“ също бе включена в строителните граници на Димитровград. Тогава стартираха процедури и търсене на възможности за проектиране на инфраструктурата.  

[box_info]Инж. Албена Желязкова – консултант недвижими имоти, строителство, земеделски земи 0888 46 68 13 [/box_info] Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук