ДИМИТРОВГРАД ПАК ИСКА СПОРТНИТЕ СИ ИМОТИ ОТ ДЪРЖАВАТА

контакти

Димитровград отново поиска спортните си обекти от държавата. Става дума за имотите на спортна зала „Младост“, комплекси „Миньор“ и „Раковски“. До момента за тях има издадени актове и за държавна, и за общинска собственост.

Кметът Иво Димов внася докладна на предстоящата сесия, с която да се придобият описаните имоти. Първото такова искане е било още при кметуването на Димитър Хаджииванов. През 1997 г. общинският съвет е определил имотите – публична общинска собственост. Към момента на вземане на решението са съществували и актове за държавна собственост. Липсва решение на Министерския съвет за определянето им като общинска собственост. Това означава, че тези обекти продължават да бъдат държавни, предоставяни за управление и ползване от общината. През 2007 г. през мандата на Стефан Димитров като кмет, общинските съветници отново предлагат на Министерския съвет имотите да преминат към общината.

Документацията е изпратена на 25 февруари 2013 г. за съгласуване от Министерството на физическото възпитание и спорта. Следва да се предостави актуално решение на общинския съвет. Оттам – по  предложение на министъра на регионалното развитие и благоустройството областният управител сключва договор за безвъзмездно прехвърляне.

В интервю за димитровградско издание през август 2012 г. областният управител Ирена Узунова изрази оптимизъм, че през следващите няколко месеца прехвърлянето ще бъде факт. Тогава каза, че специалисти от Хасково и Димитровград работят съвместно за решаване на проблема. Дори заяви, че имотите до края на годината може би ще бъдат общински. Това не стана, но се надяваме да се случи до края на нейния мандат. Дано желанието да стане факт. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук