ДИМИТРОВГРАД И ХЪРВАТСКИЯТ КУТИНА ПРАВЯТ БИЗНЕС ЗАЕДНО

Меморандум за сътрудничество подписаха кметът на Димитровград Иво Димов и колегата му Кутина, Хърватия – Андриа Рудич. Двете местни власти се договориха за сътрудничество и обмен на практики, по проект „Да правим бизнес заедно”, по Програма „Еразъм +”, съобщават от Община Димитровград.

Началото на сътрудничеството между двата града се постави през 2012 г., когато те съвместно подготвяха проектни предложения.

Съвместната работа включва заздравяване на връзките между Димитровград и Кутина, развиване на предприемачески умения сред учениците и учителите, както и осъществяване на бъдещи проекти.

Споразумението между двата града се подписа в Кутина, за празника на хърватския град. Там Иво Димов бе няколкодневно посещение, заедно със заместника си Светослав Стойков. Визитата им включи и среща с бизнеса. Градоначалникът участва и в празничната сесия, на която отправи поздрави за празника.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

1 КОМЕНТАР

  1. Е те на това му викат пуста и празна работа. Нищо няма да излезе от подписването на тези листчета във формат А4, нищо. Двете страни взаимно се лъжат и имитират дейност от която нищо няма да произлезе. За нови работни места няма да говоря, защото освен че това е фантастично, ами е и не сериозно. Е, двата кмета взаимно ще си погостуват, ще се поразходят, поразкършат снагите си, ще си направят по някоя друга екскурзийка и толкоз. Спирам, защото освен че е банална тая тема, тя е и скучна и скъпо струваща на данъкоплатеца далаверка, така да се каже пред очите на всички, които всъщност няма да видят нищо. Едно време през Социализма се чудехме на тези празни за нас, но пълни със сметка на кметовете, които си самоорганизираха тези побратимявания. Това са прекрасни поводи да направиш законно подарък на ближния си и той на тебе скъп подарък. Много често тези подаръци се самороръчват и така се създава легенда и алиби за произход. какво сътрудничество за бога имаме да правим с Кутина, а ? Домати ли, сирене ли или пуперь ще изнасяме? А какво ще внасяме : магданоз и домати ли ? Свещена простота! Нищо старо не е забравени и нищо ново не е научено ! С една дума Младоци, човечни и добри и винаги сред хората! Аминъ !

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук