ДИМИТРОВГРАД И ХАСКОВО БЕЗ АВТОБУСИ ЗА КОНТРА ПРОТЕСТА В СОФИЯ. ПРАЩАТ КОЛИ

контакти

Автобуси от Димитровград и Хасково не са пътували за контра протеста в столицата. Там днес заседава Народното събрание, което прегласува актуализацията на бюджета, отхвърляйки  наложеното от президента Росен Плевнелиев вето.

Рано сутринта в медиите се появи информация, че многобройни автобуси пристигат в София и паркират в дълга колона под полицейска охрана. Показани бяха регистрации от Кърджали, Сливен, Пловдив, Стара Загора, Видин, Благоевград. Стигна се и до сблъсъци с протестиращи срещу правителството по пътя към Народното събрание. По-късно обстановката се успокои, а депутати от ДПС и БСП, сред които председателят на парламента Михаил Миков и лидерът на социалистите Сергей Станишев разговаряха и стискаха ръце с хората, явили се в тяхна подкрепа.

Не сме правили организация за пътуване с автобус до София, обясни шефът на общинската соцструктура в Димитровград – Димитър Петров. По думите му обаче симпатизанти са тръгнали със собствени автомобили към контрапротеста. Стана ясно, че в съседно Хасково също няма организиран транспорт. Председателят на местната БСП Иван Станчев не вдигна телефона си, но заместникът му и общински съветник Божидар Драганов каза, че няма  информация за организиран транспорт. Според него, ако има отпътували хора от областния град, то е тяхно лично решение с лични коли. 

Снимка от offnews.bg Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук