ДИМИТРОВГРАД И ФОРЛИ НАСЪРЧАВАТ ЗАЕТОСТТА ПО ПРОЕКТ

контакти

Началото на проект „Насърчаване на заетостта чрез съвместяване на професионалния и личен живот“ бе поставено на пресконференция. По него водеща е община Димитровград, а италианската Форли – партньор. Представяне направи заместник-кметът и ръководител на проекта Росен Кузев.

Целта на предложението е да мотивира гражданите за насърчаване на заетостта и подобряване качеството на живот. За постигането ще бъдат анализирани добри национални и европейски практики. Ще се разработи общинска стратегия, чиято цел е да осигури „висококачествени работни места“. Като път към това ще се идентифицират потенциални източници за финансиране. Амбицията е да се създаде партньорска мрежа от градове, провеждащи активна политика за създаването на подходяща среда. Целевите групи обхващат администрация, представители на бизнеса, социални и икономически партньори, неправителствени организации.

Стойността на проекта е 183 260 лв. Осъществява се по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. Изпълнението му завършва на 31 октомври 2013 г. През септември ще се проведе заключителна пресконференция.  Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук