ДИМИТРОВГРАД И ТУРСКАТА ОБЩИНА МЕРИЧ – ПАРТНЬОРИ ПО ПРОЕКТ ЗА ДОСТЪП

newbeautyДимитровград и турската община Мерич, регион Одрин, ще работят заедно по проект „Интелигентен достъп до културата на българо-турското партньорство“. Разработката бе подадена от кмета Димитровград Иво Димов и областния управител на Мерич Али Башак,информират от администрацията.

По проекта се предвижда изграждане на паркови пространства на териториите на двете партниращи си общини. Предвижда се и създаване на приложение за смартфони и таблети. То ще дава детайлна информация за съществуващите обекти и забележителности в конкретната община.

При реализация на инициативата, в централна градска част на Димитровград, например, ще има подобни пространства. Когато отидеш до него, чрез приложението на смартфона си се ориентираш къде са културните и туристически забележителности, хотели, ресторанти и др., обобщи кметът на Димитровград.

Междувременно, Иво Димов и колегата му от турската община Узункюпрю Енис Исбилен подписаха партньорско споразумение за кандидатстване със съвместен проект, за превения и намаляване на рисковете за околната среда. По него се предвижда на територията на Димитровград да бъде изградена пожароизвестителна кула.

olea-625-50 banПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук