ДИМИТРОВГРАД И ВРАЦА ЗАЕДНО В МЕЖДУНАРОДЕН ПРОЕКТ

контакти

Започва работа по проект DEAR Student, в който Димитровград, заедно с Враца са основен партньор от българска страна на фондация „Пайдея„. Това е своеобразно продължение на проекта, в който миналата година участваха ученици и учители от гимназиален етап на нашите училища по проект „Младежки клубове за устойчиво развитие“, съобщават от общината.

Проектът стартира на 1 март 2013 г. и ще продължи до август 2015 г. Осъществява се в шест европейски държави – България, Италия, Испания, Португалия, Румъния и Хърватска. Той е на обща стойност от  982 273, 80 евро и се финансира основно от Европейската комисия. Основната му цел е засилване на сътрудничеството между местни власти, неправителствени организации и институции за образователните политики.

Консорциумът се състои от европейски местни власти или общински фондове и неправителствени организации с опит в дейности по обучение за развитие и повишаване на чувствителността в сътрудничество с образователни институции. Предстои да бъде направен подбор на училища, които ще бъдат включени в дейностите по проекта.

В края на април се състоя първата работна среща на партньорите. Домакини на срещата в Севиля бяха водещата организация – Фонд за международна солидарност на андалуските общини /Fondo Andaluz de Municipios para la Solidaridad International (FAMSI). В атмосферата на  Casade la Provincia  партниращите организации имаха възможност лично да се запознаят и да обсъдят основните моменти от хода на инициативата. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук