Димитровград води в коледната кметска надпревара. Да дадем рамо на Иво Димов

Димитровград води убедително в надпреварата „Кмет на месеца“, на тема „Коледният дух“, организирана от kmeta.bg.

Гласуването започна на 13 декември и ще продължи до 31 декември, включително. Номинирани са кметовете на 9 общини, по три за голяма, средна и малка община.Това стана на базата на наблюдения по подготовката и изпълнението на празничната украса, пресъздаваща коледната атмосфера.

Димитровград е в категорията Средна община, наред с Велинград и Нова Загора. За Голяма община: Благоевград, Кюстендил и Видин. За Малка община: Трявна, Берковица и Трън.

Във временното класиране кметът на Димитровград Иво Димов получава близо 60% подкрепа. Колегата му от Нова Загора Николай Грозев е с 37.5%. Значително по-назад от тях е градоначалникът на Велинград Костадин Коев, с 2.8%.

С много настроение, приповдигнат дух и фойерверки пред очите на хиляди в Димитровград бяха запалени светлините на най-голямото украсено Коледно дърво в Европа, което грейна с нова украса. Елхата е с височина 28.5м. Тази година тя е украсена с 60 нови светещи топки, 30 светещи капки, над 120 метра блицове и близо 3 000 метра светещи стрингове. Автентични сурвачки и обичаи бяха подготвили от читалищата в общината в специално организирания за това кът наречен „Коледа при баба”, посочва кметът Иво Димов.

Димитровград и Иво Димов може да подкрепите на следния ЛИНК. Победителите в отделните категории ще бъдат обявени на 3 януари 2022 г.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук