Димитровградчанка се нуждае от 15 000 евро за операция в Германия

контакти

Камелия Ставрева спешно се нуждае от 15 000 евро за операция в Германия. Тя е на 37 години, от Димитровград, където завършва ПМГ „Иван Вазов“. От 2005 г. живее сама под наем в Бургас, където я отвежда работата й.

Ходенето по мъките за младата жена започва през 2014 г. В края на годината й е направена операция на лявото коляно по повод двукратна луксация на капачето. След нея обаче, въпреки интензивната рехабилитация, не успява да раздвижи крака си, губи баланс и не може да пази равновесие. Половин година по-късно състоянието й се влошава драстично. От направената електромиография на долни крайници и ядрено магнитния резонанс на гръбначния стълб се вижда, че има неврологични увреждания и дискова херния.

Българските невролози и неврохирурзи не стигат до единно мнение и комплексен план за лечение. Затова през септември 2016 г. със собствени средства и помощ от приятели Камелия отива на консултация в клиника „Атос” в Хайделберг, Германия. Специалистът препоръчва операции на двете коленни стави. Клиниката обаче, не работи с формуляр S2 и по тази причина НЗОК не може да заплати лечението. След проведените консултации с германски лекари става ясно, че необходимата сума е 15 000 евро и е непосилна за близките й.

Камелия губи завинаги майка си едва 20-годишна, като студентка. Баща й живее в Димитровград и е пенсионер. По-големият й брат също живее под наем във Варна, където е със семейството си.

Камелия продължава да работи, макар и да се придвижва трудно, сама – на кратки разстояния. До работното си място стига с колегите, които я вземат и връщат с кола. Разчита на помощ и от приятели.

Всеки, който иска да помогне на Камелия, може да го направи чрез дарителски SMS на номер 17 777 с текст на латиница DMS KAMELIA на цена 1 лев.

Събраните до момента средства са по-малко от 10 000 лв.

Средства могат да бъдат преведени и на банкова сметка:

Райфайзенбанк

BG08RZBB91551007583257

BIC RZBBGSF

Камелия Атанасова СтавреваПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук