ДИМИТРОВГРАДЧАНКА НАЙ-СИЛНА НА ВЪНШНОТО ОЦЕНЯВАНЕ

контакти

Димитровградчанката Славея Захариева получи най-високата сборна оценка за областта на изпитите по Национално външно оценяване, след седми клас. По математика тя е получила пълна шестица, по български език – 5,92, съобщиха бележките от ПМГ „Иван Вазов“, където учи момичето. Информацията потвърди експертът от Регионален инспекторат по образованието /РИО/ Иван Ванчев. Той допълни, че в областта има пет пълни шестици по математика, но не успя да конкретизира колко от тях са в Димитровград. Една със сигурност е получена в нашия град, отново в ПМГ „Иван Вазов“. Милен Георгиев, съученик на Славея, също има отлична оценка по математика. По български език пък е изкарал 5,74. Славея сподели, че на второ място след нея е друго момиче, получило по български език 5,9.

Експертът от РИО не успя да каже дали гимназистката е първа и в страната. От Пресцентъра на Министерството на образованието и науката Румяна Левковска каза, че още не може да даде такава информация. Предстои обявяване на дата за пресконференция, на която да се съобщят резултатите.

Общо 1380 кандидат-гимназисити от региона на Национално външно оценяване са изкарали успешно двата изпита. Отличните оценки по математика са 5, по български език – 9. 

На снимката – Славея и Милен Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук