ДИМИТРОВГРАДЧАНИ ПЛАНИРАТ ЕКСКУРЗИЯ ДО НЕПАЛ, ТРУСЪТ НЕ ГИ РАЗКОЛЕБАВА

Двама ентусиасти от Димитровград планират екскурзия до Непал. Желанието им е да осъществят начинанието през септември. Това са дърворезбарят Георги Георгиев и приятелят му Николай Христов. Георги развива ателие в Димитровград, на втория етаж в Търговския комплекс на бул. „Раковски” – 16. Николай, пък, работи в „Неохим“ АД.

Ударилото преди няколко дни мощно земетресение в Непал няма да ни разколебае. Ние ще ходим след няколко месеца и тогава всичко би трябвало да е наред. Намислили сме да го направим през тази година. Аз съм на мнение, че каквото е писано – ще стане, сподели Георги.

Двамата все още обмислят варианти за отиване до Покрива на света. Ще пътуват с група или самостоятелно. Със сигурност, ще летят със самолет, като едни от вариантите да го хванат е от Истанбул. Първоначалната им идея била да отидат до Индия. Николай, обаче, вече бил там. А и в Непал визите се издавали по-лесно – на място на летището в столицата Катманду. По предварителен план, в азиатската държава те ще останат две седмици.

Гледахме филми за Непал и много се запалихме. Привлича ни различната култура и хора. Твърдо стоим на позицията, че ако човек не пътува – животът няма да има много смисъл. Дано всичко да е наред и да отидем. Вече, мислим и за Перу, споделят двамата ентусиасти.

Димитровградчаните изказват съболезнованията си на близките на загиналите и пожелават на засегнатите да се възстановят колкото се може по-бързо. Междувременно, жертвите от мощния трус, с магнитуд 7,9 по скалата на Рихтер, надхвърлиха 5000 човека, като се очаква да станат повече. Ранените, пък, са над 11 хил. души, по официални данни. В столицата Катманду започнаха да пристигат първите хуманитарни помощи. Българският червен кръст /БЧК/ също организира кампания за пострадалите.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук