ДИМИТРОВГРАДЧАНИН ИЗДИГА ЛЕВИЦАТА ЗА ПРЕЗИДЕНТ

контакти

auto-bannerДимитровградчанин, с голям процент вероятност, ще е кандидатът за президент  на левицата.  Името на генерал Румен Радев бе споменато най-напред от Весела Лечева, в интервю пред БНР. Че е лично нейна и на много организации в БСП номинация, заяви по-късно и Корнелия Нинова. В същото време топ пилотът се възприема като близък и до партията на Първанов, което го прави нужната за левицата обединителна фигура. В потвърждение на предположението за евентуалното му издигане, командирът на Военновъздушните сили подаде рапорт за напускане, с мотив принципно несъгласие с подготвяната съвместна отбрана на българското небе. Оставка от  поста той депозира  и миналата година, преди финализиране на преговорите с Полша за ремонт на МИГ-овете, заради тежката ситуация в бойната авиация. Часове по-късно я оттегли, след среща с премиера Бойко Борисов.

Генерал Радев е роден на 18 юни 1963 г. в Димитровград. Завършил е Математическата гимназия в Хасково, през 1982 година, а през 1987-а – висшето военновъздушно училище в Долна Митрополия. Бил е първенец на випуска. Известен е и като първият случай на курсант, отказал се от предпочитания профил БГА /Българска гражданска авиация/, в който бил приет, за да стане военен летец, припомнят колеги оттогава.

baner-widolea-625-50 banПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук