Димитровградчанин е задържан с пистолети, пушки и боеприпаси

контакти

61-годишен е задържан с огнестрелни оръжия и боеприпаси в управлението в Димитровград, съобщават от Областната дирекция на МВР – Хасково.

Вчера в 13 часа служители от група Териториална полиция извършили проверка в частен дом на бул. „Димитър Благоев“. В жилището на мъжа са намерени 3 газови пистолета с 66 боеприпаса от различен калибър, за които той не представил документи.

В хода на образуваното досъдебно производство полицаите извършили претърсване и в ползвана от димитровградчанина къща в село Бряст. Там те открили още 7 пистолета; 2 револвера; 6 рами с цеви без номера; метална цев; 11 затворени блокове за пистолети; 8 заглушители и 229 боеприпаса с различен калибър. Иззети са още и част от въздушна пушка със спусков механизъм, 5 пушки – 3 от които без номера, а едната с монтиран оптичен прибор; барут и сфера с ръчка и шплент, както и шлосерски инструменти. За тях мъжът също не е могъл да представи документи за произход.

Задържан е до 24 часа по образуваното по чл. 339 ал.1 от НК досъдебно производство. Назначена е експертиза. Работата по доказване на престъпната му дейност продължава под надзора на прокуратурата в Димитровград.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук