ДИМИТРОВГРАДСКИ ПЕДОФИЛ НА СЪД В ПЛОВДИВ

Обвинителен акт в съда срещу А. А., на 40 години, от Димитровград, внесе Районна прокуратура Пловдив. Той е за извършване на полово удовлетворение с момчета, ненавършили 14 години, както и за материали с порнографско съдържание, открити на компютъра на обвиняемия.

На неустановени дати през януари и февруари тази година педофилът имал пет пъти полови сношения с 13 годишно момче. През периода той е извършил хомосексуални действия и с друго момче, на същата възраст. А. А. е предаден на съд и за това, че на 9 март в Пловдив е държал в себе си телефон, в чийто памет имало порнографски материал, за създаването на който е използвано непълнолетно лице.

Димитровградчанинът канил децата в апартамент, черпил ги с кафе, сок и им обещавал да им даде по 10 лева, ако се съгласят на полово сношение с него.

А. А. е бил осъждан, с влязла в сила присъда от 17 март 2011 г., за подобни престъпления, уточняват от районната прокуратура. Наложено му е било най-тежкото наказание, в размер на 2 години и 11 месеца, увеличено с 1 година  и 5 месеца, при първоначален общ режим. На 29 август 2013 г. той изтърпява наказанието и бил освободен от затвора.

Разпитан в хода на сегашното досъдебно производство А. А. се признава за виновен. Това е установено и от свидетелски показания и три съдебни експертизи – психиатрична, психологическа и техническа, протоколи за оглед, веществени доказателства и др.

От 13 март 2015 г. педофилът е с наложена постоянна мярка „задържане под стража“ и се намира в затвора в Пловдив. Предстои Районния съд да определи дата за първото заседание по делото.



Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук