Димитровградският духов оркестър представя концерт с оперна и оперетна музика

контакти

Концерт с оперна и оперетна музика „Магията на гласовете“ ще представи Забавно-духов оркестър – Димитровград. Изявата ще е на 8 февруари от 18.30 часа в Общински драматичен театър – „Апостол Карамитев“.

Гост-диригент ще бъде Виктор Крумов от Държавна опера – Стара Загора, както и солистите Елена Мишинова – сопрано и тенорът Борис Тасков.

Концертът е истинско музикално бижу, с което димитровградският оркестър ще зарадва своята публика отново, съобщават от Община Димитровград. Той е безплатен, но се влиза с покани, които могат да се вземат от касата на театъра.

В програмата ще бъдат представени популярни арии от любими опери, като „Наздравица“ от операта „Травиата“, по музика на Джузепе Верди, „Помниш ли ти?“ от оперетата „Царицата на чардаша“ на Имре Калман, „О, соле мио“ по музика на Едуардо ди Капуа и други.

Виктор Крумов – гост-диригент

Диригент в Държавна опера – Стара Загора и преподавател по „Оперно пеене с диригент“ в Национална музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ – София. Диригент на Духов оркестър – Стара Загора. Завършил НМА „Проф. Панчо Владигеров“ със специалност „Оперно-симфонично дирижиране“.

Елена Мишинова – сопрано

Завършила НМА „Проф. Панчо Владигеров“ със специалност „Оперно пеене и вокална педагогика“. През сезона 2018/2019 е солист на Русенската опера. През годините взима участие в многобройни концерти и спектакли в оперите в Бургас, Стара Загора и Русе.

Борис Тасков – тенор

Солист в Държавна опера – Стара Загора. Гастролира в концерти, оперни и оперетни гали, както и в оперни спектакли в Германия, Австрия, Испания, Португалия, Франция и Китай.

Забавно-духов оркестър – Димитровград е създаден през 1951 г. като първия провинциален духов оркестър, по решение на градското ръководство. Първият официален концерт на оркестъра се състои на 22 юни 1951 г. в салона на театъра. Програмата на концерта включва шест произведения, сред които и две класически – увертюрата към операта „Набуко“ от Верди и „Унгарски танц“ от Брамс. През 2017 година Забавно-духов оркестър – Димитровград е удостоен с наградата на Съюза на българските музикални и танцови дейци – „Кристална лира“. Наградата се връчва за върхови постижения в областта на музикално-изпълнителското и танцово изкуство.

Снимка: Забавно-духов оркестър

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук