ДЖАЗ ПРЕЗ АПРИЛ: КУЛМИНАЦИЯТА – КОНЦЕРТ НА ОТКРИТО

Акустично джаз трио Димитровград
контакти

До голяма степен през следващите дни проявите на Акустично джаз трио ще бъдат белязани от световния ден на джаза – 30 април. Тогава ще бъде и кулминацията, когато ще направим концерт с приятели на бул. „България“. Да се надяваме тогава времето да е хубаво, каза ръководителят на триото Митко Русев.

Преди това предстоят още няколко инициативи, в които ще участват музикантите. Между втората и третата седмица на месеца ще осъществят лектория в СОУ „Васил Левски“. Все още не е ясна точната дата и час, когато ще стане това. В нея ще има представяне на материал на учениците от музикалната паралелка. Те ще научат за първите български артисти, свирещи тази музика, както и за нейната история в нашата страна. Като основен труд в презентацията ще послужи книгата „Джазът в България, българите в джаза“, на Владимир Гаджев. Вероятно ще има и малка фотоизложба, която след това ще остане в училището.

На 24 април следва традиционното, четвърто поред участие при откриването на литературните дни Южна пролет“ в Хасково. Пет дена по-късно триото ще осъществи съвместен концерт със старозагорското музикално училище. Той ще се проведе в библиотека „Захари Княжески“ в града на липите. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук