Джаз звезда от Чехия пред димитровградска публика довечера

контакти

Ценителите на хубавата музика ще могат да чуят носителката на наградата за най-добър джазов албум в Чехия – Дорота Барова, довечера в Димитровград.

Концертът ще се състои от 18:30 часа в лятната читалня на Градска библиотека „Пеньо Пенев“. Той предшества Есенните музикални дни „Жул Леви“ и се осъществява със съдействието на Чешки център – София, с подкрепата на Община Димитровград. В него ще участват виолончелистката и вокалистка Дорота Барова и китаристът Мирослав Хишка.

Популярната изпълнителка подготви два концерта в България. Първият бе на 15 септември в София, когато бе и откриването на изложбата на Надя Шурел Home Sweet Xome. Вторият ще е тази вечер, пред димитровградска публика.

Дорота Барова е известна предимно от присъствието си в групите Tara Fuki и Vertigo. Работи с различни водещи музиканти и убедително се движи между алтернативна, джаз, рок и поп музика. Свири например с Анета Лангерова и Ленка Дусилова, през 2018 г. се появява в изненадваща формация с членовете на словашката група Korben Dallas в проекта Tugriki. През 2018 г. нейният дебютен солов албум ILUZJA печели чешката музикална награда „Андел“ за най-добър джаз албум на годината.

Придружаващият я Мирослав Хишка, освен китарист е и композитор, познат в Чехия от групите J.A.R. и Illustratosphere. През 2004 г. музиката на Хишка към филма „Сноубордисти“ е номинирана за чешката филмова награда „Златен лъв“.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук