Джазът сред хората на Международния си празник

контакти

Джазов концерт се проведе в ранния следобед в Димитровград, посветен на Международния ден на джаза – 30 април.

Проявата организира ръководителят на местното Акустично джаз трио – Димитър Русев, който свири на китара. На пианото бе Митя Йорданов, а на ударни – Петър Ганев, Мария Арнаудова – вокал, които заедно с още музиканти зарадваха минувачи, насядали по пейките и околните кафета хора, на централната градска алея „България“.

Музикалната проява бе и по повод 33 години от сформирането на Акустично джаз трио, както и годишнини на други форуми, като Младежки джаз фестивал в Димитровград, Късче от лятото…

Международният ден на джаза е обявен през ноември 2011 г. от ЮНЕСКО, за да подчертае ролята на специфичния стил музика в съвременния свят. Датата е обявена от Генералния секретар на организацията и от Хърби Хенкок – легендарен джазмен, посланик на ЮНЕСКО за междукултурен диалог и председател на института за джаз „Телониъс Монк“. През 2012 г. Международният ден на джаза е признат и от ООН.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук