ДЕЦА С ДИАБЕТ НА УЧИЛИЩЕ, ТЕМА НА ОБУЧЕНИЕ В ДИМИТРОВГРАД

[quote]БРОЯТ НА ПОДРАСТВАЩИТЕ С ДИАБЕТ СЕ УВЕЛИЧАВА[/quote]

Безплатно обучение, на тема: „Деца с диабет на училище“, ще се организира в Димитровград. То ще се проведе на 27 октомври /четвъртък/, от 13:30 часа, в зала „Гроссето“.

Обучението организират сдружение с нестопанска цел „Култура без граници“ и Община Димитровград. То е предвидено за медицинския персонал от училища и детски градини, педагози, в чийто групи или класове има деца с диабет, родители…

Броят на децата с диабет се увеличава. Присъствието им в детските градини и училищата, обикновено, буди страх у педагогическия и медицински персонал. Притесненията са свързани с компенсацията на кръвната захар и евентуалните остри усложнения, констатират от сдружението.

Лектори ще бъдат лекари, утвърдени специалисти в областта на детската ендокринология, представители на фармацевтични компании. Основни акценти на обучението ще бъдат острите усложнения на хроничното състояние диабет – хипогликемия и хипергликемия – животоспасяващите незабавни действия, както и компенсацията на диабета по време на извънкласните форми на обучение. Ще бъде представено и използването на инсулиновата помпа в ежедневната терапия. Обучителната програма е създадена от проф. Мая Костадинова – председател на Българското национално сдружение по детска ендокринология и водещ ендокринолог и диабетолог.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук