ДЕЦА ПРИЗОВАХА: СТАНИ ОТ КОМПЮТЪРА, КАЧИ СЕ НА КОЛЕЛО

Стани от компютъра, качи се на колело. С такъв призив излязоха ученици от Димитровград на състезание с колела. Така се казва и проектът, осъществяван от ОУ „Пенчо Славейков“, одобрен и финансиран от Общината по програма „Димитровград на младите“.

На улицата до школото децата се състезаваха за време със своите велосипеди. Така те показаха, че в свободното време, освен да се стой пред компютъра, може да се намери малко време за спорт и комуникация с връстниците по площадките, а не само виртуално.

В надпреварата участваха 40 момичета и момчета. Те бяха разделени в три възрастови групи – 1-4, 5-7 и 8-10 клас. Включиха се и деца със специални образователни потребности. Участваха състезатели от ОУ „Пенчо Славейков“, СОУ „Васил Левски“, ПМГ „Иван Вазов“, ОУ „Васил Левски“ – село Ябълково. За да се гарантира безопасността, организаторите се бяха погрижили за затваряне на отсечките за автомобили.

office2 banПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук