Деца поругават гробове в Симеоновград

Вандализъм и на спортна площадка в Димитровград

4 малолетни са установени за поругаване на гробове в Симеоновград. Те са спипани след сигнал на симеоновградчанин на 30 март, съобщават от Областната дирекция на МВР – Хасково.

Действията им се изразявали в счупване на дървени кръстове, изкъртване и счупване на мраморни вази и свещници. По случая е образувана полицейска преписка по описа на Районна прокуратура – Харманли.

Същевременно, от Община Димитровград съобщиха, че вандали са изпочупили специалните спортни уреди на децата, които ползват услугите на Дневния център за деца с увреждания.

Площадката, която бе единствена по рода си, стана реалност след  широка благотворителна кампания, в която се включиха множество хора и фирми, за да могат децата с увреждания да развиват двигателните си функции, да се социализират при игрите и да са щастливи във външните си занимания на открито.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук