ДЕЦА И РОДИТЕЛИ ПРОДЪЛЖИХА АЛЕЯТА НА ЖИВОТА

контакти

[quote]ПРАЗНИЧНА ПРОГРАМА, БЛАГОТВОРИТЕЛЕН БАЗАР И ВЪРБОВИ КЛОНКИ НА ЦВЕТНИЦА[/quote]

На днешния светъл християнски празник Цветница родителите на новородени деца засяха заедно с тях дръвчета в Алеята на новия живот. Отрано те се придвижваха към мястото в парк „Марица“, който се изпълни с хора. Още с пристигането си хванаха лопатите, за да засеят фиданките, тип смърч. Майките и татковците превърнаха празника в семейно тържество, дошли заедно с баби, дядовци на бебетата, както и други роднини. Дойдоха също родители, които през миналата година засаждаха за своите малки момичета и момчета фиданки. Решили да видят как върви растежа на тяхното дръвче.

След офанзивата, последва раздаване на грамоти на участвалите, както и малки подаръчета. Това направи кметът Иво Димов, който изрази радостта си да вижда безценното богатство на Димитровград – децата, пожелавайки им здраве и късмет. Общинският съветник Христо Цветков също се включи в поздравленията. Засаждането на фиданки в Алеята на живота е негова инициатива, която през тази година се провежда за трети пореден път. Той благодари на предишното и сегашно управление, че създават този неповторим празник за хората. Няма друг такъв град, който да осъществява подобно нещо, което прави Димитровград уникален, категоричен бе той. Няколко думи каза също Николай Златев от „Каолин“ АД. Именно от дружеството осигуряват дръвчетата през тази и миналите две години.

Имаше и други изненади на Цветница. На сцената в парка от читалище „Христо Ботев“ бяха подготвили специална програма. В нея се включиха също деца от СОУ „Любен Каравелов“, ОДЗ 2 и ОДЗ „Слънце“. От фондация „Подари усмивка“ организираха благотворителен базар, продължаващ през следващите два дни на пл. „България“. На Неделен пазар пък раздаваха върбови клонки, както повелява традицията, които архиерейският наместник на Хасковската духовна околия отец Георги освети. Проявите продължават от 16:30 с надиграването „Хайде на хорото“, което ще се извие на площада пред общината. 

Снимки от Алеята на животаПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук