Децата на починали олимпийски медалисти да получават премиите им, предлага ГЕРБ

Парламентарната група на ГЕРБ поема инициативата да внесе предложение за промяна в Закона за физическото възпитание и спорта. При смърт на олимпийски медалист, с отпусната пожизнена месечна премия, тя да се получава от неговите деца до навършване на пълнолетиe, информират от хасковската структура на партията..

Поводът за инициативата на ПГ на ГЕРБ е гражданското искане, насочено към законодателя да се помогне на децата на двамата шампиони Величко Чолаков от Смолян и Милен Добрев от Пловдив. Двамата починаха на по 35 години и оставиха общо трима сираци.

Текстовете за промените в закона вече са в процес на финализиране и ще бъдат внесени в деловодството на Народното събрание в началото на следващата седмица, пояснява в съобщението.

На снимката: На 35 години си отиде златният медалист от Атина 2004 – Милен Добрев. На толкова смъртта покоси и приятеля му Величко ЧолаковПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук