Дефицит: Паякът на трупчета от два месеца в Димитровград, няма шофьор

От около два месеца паякът в Димитровград е на своеобразни трупчета. Причината за това е, че няма шофьор, обучен за автокранист, какъвто специален кадър се изисква в случая.

Шофьорите, които бяха на паяка, са пенсионери и то не от вчера. Използвахме техните умения, но не може до безкрайност. Единият беше болен и нямаше как да си върши задълженията. Другият замина за чужбина…, обясни шефът на Общинско предприятие „Организация и контрол  на движението, паркинги и охрана” /ОП ОКДПО/ Красимир Янев.

Заради липсата на подобни специалисти, коли в града не се вдигат, засега. Това се отразява както в делнични, така и в пазарни дни. Някои се оплакаха, например, че покрай блокове, в близост до Автопазара, в неделя, спират коли от другаде и заемат паркоместата.

Според Янев, въпреки че в момента не се извършва т. нар. репатриране с паяк, полицаи от Общинска полиция пишат фишове на общо основание. Ръководителят на предприятието увери, че кадър е пратен на обучение и в скоро време ще подкара паяка. В същото време, допълни, че по принцип трябва да са двама, но засега, няма изгледи за втори.

Както писахме преди време, паякът е на загуба, спрямо приходите и разходите, но има, по-скоро, дисциплинираща функция. За да се запази тя и да не се изгуби ефектът, трябва отново паякът да тръгне по улиците, иначе смисълът ще се изгуби.

Снимка: архивПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

1 КОМЕНТАР

  1. Смисълът… Какъв е смисълът да се отделят пари за спорт само преди избори? Какъв е смисълът да си доволен от това да гласуваш за една партия, само защото получаваш малко над средната заплата за да „работиш“ за неработещата й администрация? (именно тази администрация дава вече трети път власта в ръцете на онези които самите вие които сте избрали наричате нечестни) ами децата ви? Какви добродетели ще възпитате у децата си ако отвсякъде ги заобикаля неписаното правило, че ‘за да живееш добре не е нужно да си честен’ Запитвали ли сте се къде е смисълът?

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук