ДЕТСКО ОТДЕЛЕНИЕ НА МБАЛ ПЪЛНО, ВЪРЛУВАТ ЛЕТНИ ВИРУСИ

Детско отделение е пълно с пациенти, оплакващи се от инфекции на горните дихателни пътища. Действително в момента има летни вируси. Отделението започна да се пълни от средата на миналата седмица, информира д-р Здравко Наков –  временно изпълняващ длъжността управител на МБАЛ „Света Екатерина“ – Димитровград.

Според Наков, няма място за притеснение, тъй като е нормално по това време на годината да има повишаване на оплакванията. Основна причина за тях е променливото време – периодични дъждове, редуващи се с жеги, създаващи благоприятни условия за развитие на болестотворни бактерии. Симптомите се характеризират с повишена температура, отпадналост, кашлица. Обикновено такива вируси преминават леко. След трайното затопляне, очаквано с началото на лятото, проблемите с горните дихателни пътища ще отшумят.

Специалисти предупреждават, че през горещите месеци има опасност да ни връхлетят и чревни вируси. Те протичат по тежко, като най-опасни са за децата, тъй като те са най-застрашени от обезводняване. Инфекциите се проявяват най-често в топлите месеци, защото хранителните продукти се развалят по-бързо. Това налага и особено внимание на хигиената, имайки предвид, че често заразата става посредством допир.

office2Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук