Детски празник „Здравей, лято!“ организират край Каснаково, за шеста година

Димитров, Атанасов, Демирева

Детски празник „Здравей, лято!“ организира, за шеста поредна година, коалиция „Да за Димитровград“ на Светилището на нимфите и Афродита, край Каснаково. Подробности за събитието, което ще се състои на 3 юни, дадоха на пресконференция председателят на коалицията – Стефан Димитров, кметът на димитровградското село – Тодор Атанасов и Илияна Демирева – секретар на читалище „Искра 1926“, с което съвместно се организира празникът.

По традиция, в програмата сме предвидили забавни занимания и игри за деца от всички възрасти. Целта ни е да създадем незабравим празник за децата, техните родители, баби и дядовци, посветен на 1 юни! Всяка година се стремим да направим този ден специален за нашите гости, затова и програмата се обновява. Талантливите малчугани и младежи ще имат възможността да се изявят на сцената на талантите, игрите на баба и дядо също ще бъдат интересни за децата. Традиционно, част от програмата ще бъдат и спортните надпревари, поясни Стефан Димитров.

Провеждането на „Здравей, лято!” се финансира изцяло от коалиция „Да за Димитровград”. Затова се стремим информацията за провеждането на празника да достигне до възможно най-много жители на областта. Миналата година „Здравей, лято!” посетиха дори гости от Пловдив, Стара Загора, Казанлък и Бургас. Надяваме се, че на 3 юни ще имаме гости от повече общини, заявиха участниците в пресконференцията.

Официални покани да присъстват на събитието са изпратени до народните представители от област Хасково, до Министъра на културата Боил Банов, Силва Хачарян, държавен експерт в Министерство на културата, областния управител Станислав Дечев, до Общински съвет – Димитровград, до национални медии.

За неразполагащите със собствен транспорт, е организиран безплатен превоз. Автобусите потеглят в 9:30 часа на 3 юни, от автогара Димитровград. Автобуси ще има също от Меричлери и Ябълково. За присъстващите е осигурен обяд, вода и сладолед.

Използваме възможността да поканим всички желаещи да дойдат. Обещаваме много забавления и незабравими емоции, казват организаторите. И допълват, че освен пълна с деца поляна, част от празника ще бъде разказване историята на историческата местност край Каснаково.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук