Детски празник „Здравей, лято!“ организират за осми път на Светилището край Каснаково

Осигурен е безплатен транспорт, за тези, които не разполагат със собствен

Детски празник „Здравей, лято!“ организира за осма поредна година коалиция „Да за Димитровград“, на Светилището на нимфите и Афродита, край село Каснаково. Тази година той ще се проведе на 2 юни – Денят на Ботев, от 10.00 часа. Информация на пресконференция дадоха представителят на коалицията Калина Монева, председателят на каснаковското читалище Илияна Михова и кметът на населеното място Тодор Атанасов.

В програмата са включени творчески ателиета за изработка на дървени магнити, керамика, рисуване, гримиране, гривнички, 3D картички, кукли, плъстене на вълна и др. За най-малките ще има още батут и надуваем замък. Сцена на талантите ще даде възможност за изява на децата. Водещ ще е актрисата Тянка Господинова, а в програмата ще участва ансамбъл „Звездица“ и куклен театър. Малчуганите ще могат да се радват и на забавни минути с аниматори от Пловдив, сподели Калина Монева.

Подготвена е и патриотична програма за Деня на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България. Гости ще бъдат писателите Райчин Генов и Ивайло Кючуков, които ще представят книгите си „Разкажи ми за Ботев“ и „Разкажи ми за Левски“. 20 комплекта от тези книги ще бъдат откупени от „Да за Димитровград“ и ще бъдат дарени на образователни институции в общината. Атмосферата на празника ще допълват спортни състезания, поясни Илияна Михова.

Детският празник „Здравей, лято!“ се радва на все по-голям интерес. За него в Каснаково пристигат семейства от Хасково, Стара Загора, Пловдив и други населени места на страната, коментира Тодор Атанасов.

За тези, които не разполагат със собствен транспорт, организаторите са осигурили безплатен. Автобусите ще потеглят в 9:30 часа от новата автогара в Димитровград. Тревните площи на Светилището са окосени, напръскани срещу различни вредители, бе подчертано на пресконференцията.

Снимка: „Да за ДимитровградПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук