Детски празник „Здравей, лято!“ за 11-ти път край Каснаково

контакти

Детският празник „Здравей, лято!“ ще се проведе за 11-та поредна година на територията на историческата местност „Светилище на нимфите и Афродита“, край живописното димитровградско село Каснаково. Той е посветен на Международния ден на детето, организира го местна коалиция „Алтернативата на гражданите“. Началото ще бъде поставено в 10.00 часа на 2 юни.

Децата ще рисуват заедно със своите приятели, ще играят забавни игри, ще имат възможност да се изявят на сцената на талантите, да се повозят на влакче и да се забавляват в надуваем замък. Вълшебници ще преобразят лицата на всички, искащи да се докоснат до един нов и вълшебен свят. Спектакъл по любимата Андерсенова приказка „Принцесата и граховото зърно“ ще събере малки и големи зрители пред сцената в 10,15 часа.

Предвидено и предизвикателство към присъстващите деца – да напишат авторска лирическа творба на тема: „Здравей, лято!“, която трябва да представят до 11.00 часа на 2 юни. Ще има много награди от различни отборни игри. Всички деца ще могат да си направят снимки за спомен в рамка с логото на празника и със специалните гости Барби и Палячо. За най-любознателните в 11.30 часа е предвидена беседа за „Светилище на нимфите и Афродита“. В творческите ателиета малчуганите ще имат възможността да оцветяват ключодържатели и гипсови фигурки, които ще вземат за спомен, да рисуват и др.

Сред изненадите на празника ще бъдат кулинарна изложба, на която ще бъдат представени домашно приготвени обредни пити, баници и сладки изкушения.

Освен много забавления и награди, за децата са предвидени безплатни тениски, сандвичи, сладолед и вода.

Организаторите са предвидили и безплатен транспорт за тези, които искат да посетят празника, но не разполагат със собствен превоз. Автобус, който ще потегли в 9.30 часа на 2 юни от спирката пред автогарата в Димитровград, ще превози всички желаещи до Каснаково и обратно. Организиран транспорт има от близките села.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук