ДЕТСКИ ДОБАВКИ ЗА УЧЕНИЦИ, СЛЕД УДОСТОВЕРЕНИЕ В СОЦИАЛНАТА СЛУЖБА

контакти

Родителите, които имат деца ученици, трябва да подадат до края на октомври удостоверения в Дирекция „Социално подпомагане“. В него трябва да впишат, че детето е записано за новата учебна година. Това се прави цел да продължат да получават детски добавки. Ако не направят това, ще загубят правото да ги вземат, съобщи директорът на социалната институция Жанета Желева. Тя уточни, че става дума както за учениците, така и за тези на 5 или 6 години, т. е. в предучилищна възраст.

Детски добавки ще бъдат спирани, ако ученикът направи 5 неизвинени отсъствия. Мярката обаче не е крайна, а се отнася само за месеца, в който детето не е на школо. През следващия месец предоставянето на добавките се възобновява, ако съответно ученикът няма неизвинени.

Жанета Желева уточни, че ако родителите изпуснат срока за удостоверението, трябва да попълнят допълнителна молба. Процедурата тогава обаче се усложнява. 

Леки като перо, нежни като ласка – бельо и пижами БОРЕТТИ  Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук