Детският отбор на „Димитровград 1947“ взе купата на Асоциацията на българските футболисти

Детският отбор на „Димитровград 1947“ спечели купата на Асоциацията на българските футболисти /АБФ/, в турнира „Децата и футбола“, в рамките на Националната програма „Децата и футболът“. Състезанието се проведе в Хасково, под егидата на АБФ, Българския футболен съюз, Министерството на младежта и спорта и Общината.

„Димитровград 1947“ победи с 4:1 на финала „Свиленград 1921“. За среща за третото място „Червените дяволи“ от Хасково спечелиха с 2:0 срещу „Асти АБ“. Вратар на турнира стана Теодор Генов от „Асти АБ“, за защитник бе отличен Борко Лозев от „Червените дяволи“, полузащитник – Радослав Николов от „Бригада“ – Димитровград, нападател – Станислав Колев от „Харманли 04“, голмайстор на турнира с 6 попадения стана Мирон Асенов от „Свиленград„. Дейвид Красимиров от Димитровград бе награден за най-добър играч на турнира. Награда за най-техничен играч получи Ерен Юсеин от АФК „Хасково“ . За най-полезен играч на терена бе обявен Стефан Деликостов от „Раковски“ – Ивайловград. Награда за най-добър треньор на турнира бе връчена на Деян Динев от Димитровград. Кметът на Хасково Добри Беливанов награди победителите в турнира, съобщават от Общината.

В турнира, както писахме, участваха 8 отбора от Хасковска област, съставени от деца до 12-годишна възраст.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук