ДЕТСКА ИЗЛОЖБА, БЕЗ ДЕЦА

контакти

Детска изложба бе открита във фоайето на Градска библиотека „Пеньо Пенев“. Направи впечатление обаче, че деца липсваха. Изключение направиха двама или трима от общо 23 млади творци. Става въпрос за школа по Изобразително изкуство към общинско предприятие „Детски и младежки център“. Неин ръководител е художникът Йордан Йорданов. Децата не са тук, защото от два месеца казвахме, че събитието ще бъде в понеделник. В последния момент сменихме деня, коментира той. Допълни разочарованието си от това, че възрастни също не уважиха труда на творците. Вместо 5 човека, трябваше да дойдат 50, жалва се художникът.

Оказа се, че има разлика и в подадената информация. На редовна пресконференция на общината директорката на ОП ДМЦ Христина Ташева съобщи, че са подредени 60 рисунки на 23 деца. По списък са 15, вярно, че има и приходящи. Творбите също са по-малко, допълни ръководителят на школата.

Сподели гледната си точка за откриването на таланти. Според него, е важно кой забелязва детето. Това най-вече трябва да правят родителите, учителите и хората като него. Забелязвайки наклонностите, трябва да насочат малчугана към съответната школа, независимо каква е тя. Зависи и от самото дете. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук