Дете от община Харманли е сред починалите с ковид

Момиче на 9 години от община Харманли е сред шестимата почнали с ковид през изминалото денонощие в региона, става ясно от информация на Областна администрация – Хасково.

Детето е било положително от 14.09.2021 г., хоспитализирано на 15.09.2021 г. в лечебно заведение извън област Хасково и починало на 19.09.2021 г. То е от малцинствен произход с постоянен адрес на територията на община Харманли, но по данни на кмета на селото от 3 години семейството не се е прибирало.

Починали за последните 24 часа в региона са още:

  • мъж на 43 години от община Свиленград, бил с придружаващо сърдечно заболяване;
  • жена на 83 години от община Хасково, била с придружаващи заболявания – сърдечно, хронично чернодробно и хронично хематологично заболяване;
  • жена на 79 години от община Харманли, била с придружаващо сърдечно заболяване;
  • жена на 73 години от община Харманли;
  • жена на 55 години от община Хасково, била е с придружаващо сърдечно заболяване.

59 нови положителни случая на коронавирусна инфекция са регистрирани в област Хасково за изминалото денонощие. Лицата са от общините Хасково, Димитровград, Ивайловград, Любимец, Симеоновград, Свиленград, Минерални бани и Харманли. От  новите случаи има служител от Дирекция „Социално подпомагане“ в областта. Жената е положителна от 17.09.2021 г. Няма поставени под карантина в дирекцията.

190 души са хоспитализирани към момента, които се намират за лечение в лечебни заведения.

Диагностицираните случаи с коронавирусна инфекция в областта от началото на пандемията до момента са 11834. Излекувани са 9570 лица. Починали са 761 души.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук