ДЕСЕТКИ УЧЕНИЦИ В СЪДА ЗА ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ

контакти

Десетки ученици  посетиха днес Районен съд Димитровград, който бе организирал Ден на отворените врати. Те бяха водени лично от председателя на Темида в града Иван Маринов. Той ги разведе през деловодството, местата за вадене на свидетелство за съдимост и други важни звена. Впоследствие заедно отидоха в една от заседателните зали, в които се провеждат отделните дела. Иван Маринов обясни, че първата среща на младите със съдебната система може да се окаже важна за тяхното развитие, особено за тези, които са решили да се развиват в тази сфера. Да видят от първа ръка работата на съдебния орган и да решат дали искат да се занимават с това.

Учениците бяха видимо стъписани, тъй като осъзнаха отговорността, която се пада на магистратите. При влизането в съдебната зала се оказа, че няма места за всички. Наложи се някой от тях да изберат водещите кресла. Отговорност си е да седнеш там, каза един от присъстващите. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук