ДЕПУТАТ ПРЕД ДОМОУПРАВИТЕЛИ: СДРУЖЕНИЕ НА ЕТАЖНИ СОБСТВЕНИЦИ НЕ МОЖЕ ДА ТЕГЛИ ЗАЕМИ

Сдружението на собствениците на жилища не може да тегли заеми, нито може да бъде задължено да плаща ток или други сметки на неизрядни съседи. Това заяви народния представител от ГЕРБ Евгения Ангелова на среща с домоуправители от хасковския квартал “Орфей”.

”. Гражданите споделиха притесненията си от функциите на регистрираните от тях сдружения на собствениците. Ангелова подчерта, че тези сдружения ще контактуват с общината, която пък има основна роля при избора на изпълнител на ремонта и сключването на договори. Тя призова хората да бъдат по-активни и в най-кратки срокове да подготвят документите за кандидатстване по програмата за Енергийна ефективност, защото първите подали документи ще получат първи финансиране.

На срещата присъства и заместник-областният управител Станислав Дечев, който също отговаря на въпроси на гражданите. Той поясни, че предвидените за саниране на панелни блокове 1 милиард лева тази година ще бъдат разпределени съобразно кандидатстващите. Няма конкретни суми, които да получат отделните общини.  Най много юридически въпроси имаше към общинския съветник от ГЕРБ адвокат Таня Захариева. Тя заедно със Станислав Дечев и Евгения Ангелова консултираха домоуправителите за попълването на конкретните документи.

Във вторник, 27 януари, е насрочена среща с домоуправители от кв. “Бадема”, а в понеделник е с домоуправители от всички останали хасковски квартали. Срещите са от 18 часа в малката зала на НТС.

office2 banПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук