Депутатите от ГЕРБ – Хасково внасят сигнал до главния прокурор срещу Корнелия Нинова

контакти

Народните представители от ГЕРБ – Хасково внасят сигнал до главния прокурор за проверка на изявления на Корнелия Нинова от парламентарната трибуна. Поводът за реакцията на Евгения Ангелова, д-р Георги Станков и Митко Полихронов е казаното от лидера на БСП по повод водата в Хасково, информират от партията.

„Вече няколко пъти г-жа Корнелия Нинова изрича неистини от най-високата трибуна – тази на Народното събрание. Водата в Хасково е разрешена за ползване от 18 май 2020 година, със заповед на директора РЗИ – Хасково. От този ден хората могат да ползват водата без никакви притеснения“, заяви днес депутатът Евгения Ангелова. Тя уточни, че  когато лидер на голяма политическа сила застане на най-високата трибуна на НС и говори неистини, това е притеснително. „Когато в петък, в декларация на Парламентарната група Нинова изрече това, ние приехме, че тя може би не е разбрала. Но когато и днес отново повтори същото, решихме, че е моментът да предприемем действия. Затова ще поискаме в сигнала си Главният прокурор да провери действията на г-жа Нинова дали те са законосъобразни, дали има всяване на страх и паника, дали това касае националната сигурност и се надяваме това разследване да доведе до успокоение на хората и да стане ясно, че водата в Хасково е годна за пиене“, категорична е Ангелова.

Д-р Георги Станков заяви, че в ГЕРБ са свикнали  Нинова да говори неистини. „Но когато тези неистини създават психоза сред населението, това вече е притеснително. Много хора от Хасково са притеснени от това, което тя казва, затова смятам, че твърденията й са неприемливи и съм убеден, че действията й трябва да бъдат проверени“, подчерта д-р Станков.

Третият представител на ГЕРБ – Хасково в НС Митко Полихронов съобщи, че ще поканят и останалите депутати от Хасковски избирателен район да подкрепят искането им за проверка на думите на Корнелия Нинова.

Снимка: novinata.bgПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук