ДЕН НА ХРИСТИЯНСКОТО СЕМЕЙСТВО – ВЪВЕДЕНИЕ БОГОРОДИЧНО

Ден на християнското семейство – Въведение Богородично, чества Православната църква на 21 ноември. Според преданието, на този ден родителите на тригодишната Дева Мария, Йоаким и Анна, я въвеждат в йерусалимския храм и така изпълняват обета да посветят Мария на Бог.
Най-ранното известие за честването на празника е от края на 1 век. Според традицията, той слага началото на настъпващата зима, в очакване на църковните тържества около Рождество Христово.
С решение на Светия синод от 1929 г. Въведение Богородично в България се чества и като Ден на християнското семейство и на православната християнска учаща се младеж. Семейното ходене на църква на този ден символизира влизането на Мария в храма и напомня на бащи и майки за духовните им задължения към децата.
Изложба, посветена на Деня на християнското семейство, бе открита във фоайето на Областна администрация Хасково /на снимката/. Такива инициативи показват колко талантливи са нашите деца. Те възпитават и учат на човешките ценности и сплотяват семействата, каза при откриването на изложбата областният управител Станислав Дечев. Тя ще остане за посещения до 25 ноември, включително.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук