Ден на НЛО: Стряскащ метеор наблюдаваха над Япония

Стряскащо небесно тяло, най-вероятно метеорит, е прелетял над Япония и е бил наблюдаван от много жители на столицата Токио. Дали случайно или не, това е станало навечерието на Световния ден на неидентифицираните летящи обекти (НЛО).

Освен с яркия си цвят, космическото тяло е издавало и силен звук, който се усилва с наближаването на тялото и после заглъхва в атмосферата. Метеорът е запечатан на видео кадри, един от които може да видите във видеото, по-долу.

Явлението предизвика страх, но и различни шеговити коментари, сред които, че издаденият звук е идея за нова песен или може да бъде включен в ремикс. Някои смятат, че извънземните сигнализират за себе си и скоро най-после ще се покажат…

Световният ден на НЛО се свързва с инцидента в американския град Розуел, в щата Ню Мексико, станал през юни или юли 1947 г. През 2001 г. Хактан Акдоган, създател на Международния музей на НЛО в Истанбул, Турция, публикува предложение за честването му на 2 юли, отбелязвайки годишнина от станалото в Розуел. Преди 73 години край американското градче са намерени останки от паднал неидентифициран обект, който и до днес продължава да предизвиква конспиративни теории и твърдения, че истината е някъде тамПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук