ДЕН НА НАЦИОНАЛЕН ТРАУР ДНЕС

Ден на национален траур е днешният 4 октомври, заради трагедията край село Горни лом. Това обяви правителството още на 3-ти, дори преди официално съобщение за броя на жертвите.

За съжаление всички налични към момента данни от специализираните екипи на институциите, които са на мястото на катастрофата, оставят малко надежда оцелели да бъдат намерени, се каза в съобщението от правителствената информационна служба, преди да стане окончателно известен броя на загиналите – 15.

Дълбоки съболезнования към близките на изчезналите поднесе служебният премиер проф. Георги Близнашки от свое и от името на оглавяваното от него правителство, въздържайки се на този етап от изявления, които с нищо не биха спомогнали за облекчаване на тревогата.

Министър-председателят изрази надежда, че скоро фактите на трагедията ще бъдат установени от специалистите и призовава компетентните институции да продължат работата за максимално бързо установяване на причините за катастрофата, за посочване на виновните и предприемане на необходимите действия, за да бъдат наказани те с цялата строгост на закона, се казва в съобщението.

Премиерът отмени публичните си прояви за 2 и 3 октомври. Масови изяви с концерти, въпреки края на кампанията обявиха, че няма да имат и политически партии.

 

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук