ДЕН НА НАЦИОНАЛЕН ТРАУР. ЗНАМЕНАТА СПУСНАТИ НАПОЛОВИНА

контакти

23 юни 2014 г. е обявен за ден на национален траур в памет на жертвите от наводненията във Варна и Добрич. Бедствието отне 11 човешки живота в морската столица. Там се издирват още две деца – на 2 и 11 години. В Добрич е потвърдена смъртта на един мъж.

Националните флагове на всички държавни и административни сгради са спуснати наполовина. Така е и със знамената пред Община Димитровград. Наполовина са спуснати националният трикольор, флаговете на Европейския съюз и на Димитровград.spusnati-znamena-2

Във варненския храм „Свето Успение Богородично“ Варненският и Великопреславски митрополит Йоан ще отслужи трисагий в памет на жертвите от наводнението. Панихиди в памет на загиналите ще бъдат отслужени и на много други места в страната.

Дейностите  по отводняване и почистване на засегнатите места продължава. Доброволци от цялата страна помагат на пострадалите в трудната ситуация. Помощ към тях може да се окаже и като се изпрати smsс текст DMS VARNA на номер 17 777. Българският червен кръст също активира номер за помощ – 1466.

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук