Ден на Земята 2024: Планета срещу пластмаси

контакти

Деня на Земята отбелязваме на 22 април. Ежегодно на тази дата хора от цял свят и от различни сфери на живота се обединяват в една обща кауза, по отношение на устойчивостта и климатичните действия.

Тази година темата за Деня на Земята е „Планета срещу пластмаси“.

Тя насочва вниманието към формирането на колективен ангажимент за справяне с кризата с пластмасите, чрез намаляване на производството на пластмаса с 60% до 2040 г. и изграждане на бъдеще без пластмаса, защото само рециклирането не е достатъчно.

Когато действията на милиони хора по целия свят се синхронизират, се създава приобщаващо и въздействащо движение, което е невъзможно да се игнорира!

Всички ние можем да направим много, за да спасим общия ни дом Земята, подчертават от Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“, споделяйки брошура, свързана с тазгодишната тема, която може да видите на следния линк.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук