ДЕН ЗА РАЗМИСЪЛ – МИСЛИ ТРЕЗВО!

Денят преди изборния е за размисъл на гласоподавателя. Нагледал се е той, и наслушал на агитация в последния месец, сега трябва да премисли и прецени – ще даде ли гласа си или ще отиде за гъби. Ако го даде – за кого?

В Деня за размисъл е забранена предизборната агитация. Недопустимо е разпространяването на нови подканващи или утвърждаващи идеите на дадена партия/коалиция, материали. Забранено е и унищожаването на поставена в съответствие със законовите изисквания, агитация на местата, определени от кмета на дадената община.

Забранено е и разпространяването на агитационни материали на разстояние по-малко от 50 метра от изборните секции, а поставените в близост до секциите, трябва да бъдат премахнати от общинската администрация или от районните избирателни комисии, повелява законодателят.

Въвеждането на забрана за продажбата на алкохол в деня на размисъл се прави по преценка на съответните градоначалници. Някои са либерални, други не. Граждани обаче, така или иначе, си пият. Някои в къщите, други – на подходящи за целта места.

Избирателите в избирателните списъци в страната са 6 875 199. За вота към момента има регистрирани наблюдатели от 39 неправителствени организации. Международните наблюдатели са от 7 организации, общият им брой е 69.

Всеки, който стане свидетел на нарушения, може да се обърне към съответната районна избирателна комисия или към ЦИК, е посланието към съвестните граждани в Деня за размисъл и изборния, след него. Той е още по-отговорен. Затова в съботата мисли трезво, избирателю, независимо има или няма в общината ти заповед за употреба на алкохол, независимо употребил ли си, или не. А утре пусни бюлетина! Гласът ти има значение!

Илюстрация от www.pozicia.eu

office2 banrk4_ban

 

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук