ДЕН НА ЖЕЛЕЗНИЧАРЯ Е ПЪРВАТА НЕДЕЛЯ НА АВГУСТ

Професионалният празник на железничаря се отбелязва всяка година в първия неделен ден на месец август. Традицията датира от средата на миналия век. Изборът на деня, в който се отбелязва професионалния празник на железопътните работници в България, е свързан с историческия факт, че в началото на август през 1888 г. железопътната линия Цариброд – София – Белово е открита за международни превози, като същевременно държавата откупува и линията Русе – Варна и започва нейната експлоатация. Така се учредяват Българските държавни железници.

auto-bannerИсторията на железницата ни е богата на постижения, предизвикателства, трудни моменти, но най-вече е богата с хора, отдавали най-доброто от себе си за развитието на железопътния транспорт. Днешните Български държавни железници помнят с признателност всички знайни и незнайни железопътни работници, които със своя принос са дали тласък за движението напред.

И днес има примери за отлично изпълнение на служебния дълг и достойно отстояване на престижа на железничарската професия. От началото на 2016 г. за проявен висок професионализъм, бдителност и навременни действия са наградени локомотивни машинисти, работници по ремонта в локомотивните депа, служители на превозни бригади в пътнически влакове и служители по експлоатация на товарните превози. По повод Деня на железничаря (7-и август) ръководството на „Холдинг Български държавни железници” ЕАД ще връчи грамоти и парични награди на 30 служители, работещи в дружествата за пътнически и товарни превози , информират от Холдинг „БДЖ”.

Ръководството на националния железопътен превозвач благодари на всички работници и служители от дружествата в системата на Холдинга за добрата работа, високия професионализъм и отговорното изпълнение на служебните задължения и по повод Деня на железничаря пожелава на всички български железничари здраве, лично щастие, безаварийна работа и професионално удовлетворение!

Снимка от cross.bgbaner-wid olea-625-50 banПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук